Aktuelle informationer

Under 'Aktuelle informationer' kan du altid blive opdateret på nye og/eller væsentlige informationer inden for censorinstitutionen. Informationerne henvender sig derfor primært til dig, der er censor eller eksaminator.

'Aktuelle informationer' bliver bl.a. brugt til at skabe en ensartethed mellem denne hjemmeside samt Censorsekretariatets Facebook-side og LinkedIn-profil, som du også er velkommen til at følge eller kontakte os på. Du kan finde et direkte link til vores SoMe-kanaler under fanen 'Kontakt os' eller ved at trykke her: Erhvervsakademiernes Censorsekretariat - Kontakt os.

Når det vurderes, at informationerne ikke længere er nye, bliver de enten slettet eller overflyttet fra 'Aktuelle informationer' til den relevante fane i venstre side.


2. maj 2024

I hvilken situation skal jeg kontakte censorforpersonskabet?

Censorforpersonskabet er dannet ud fra deres fagspecifikke viden, hvorfor du som bruger, skal være opmærksom på, hvilken uddannelse spørgsmålet drejer sig om.

Censorforpersonskabet kan bl.a. være behjælpelig med spørgsmål om din beskikkelsesansøgning, herunder et eventuelt afslag på en ansøgning.

Har du spørgsmål om en klagesag, der skal håndteres, spørgsmål til studieordninger eller ændringer heraf eller blot et fagfagligt spørgsmål, skal du kontakte censorforpersonskabet.

Her på vores hjemmeside kan du finde censorforpersonskabernes kontaktoplysninger under fanen 'Kontakt os'.

Er du i tvivl om, hvem din henvendelse skal rettes til, er du altid velkommen til at kontakte Censorsekretariatet – så vil vi sætte dig i forbindelse med den eller de, der kan hjælpe dig.


18. april 2024

Hvorfor modtager jeg påmindelser om at udfylde en censor- eller eksaminatorrapport, som jeg har udfyldt?

Hvis du har udfyldt en censor- eller eksaminatorrapport og efterfølgende modtager en påmindelse om at udfylde den, er din rapport IKKE blevet registreret i systemet.

Det kan én eller flere af nedenstående forklaringer være årsag til:

  • Har du husket at trykke ’Indsend’ efter udfyldelse? Øverst på skærmen vil det fremgå, om rapporten er indsendt eller ej.
  • Har du besvaret ALLE spørgsmål? Bemærk at sidste spørgsmål er et åbent tekstfelt, som SKAL udfyldes, før rapporten kan indsendes.
  • Har du angivet en negativ graduering i forbindelse med et spørgsmål, kan rapporten ikke indsendes uden en kommentar hertil.
  • Hvis du har været censor eller eksaminator på en prøve med flere prøvenumre, kan du tjekke op på, om du har udfyldt en rapport for alle prøver.

Er du i tvivl, om rapporten er udfyldt korrekt, kan du med fordel scrolle den igennem. Eventuelle fejl og mangler vil være markeret med rød.


11. april 2024

Censorkursus

Vidste du, at du kan tage et online censorkursus her på www.censorsekretariatet.dk, som er udarbejdet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen i samarbejde med SmartLearning?

Under fanen ’Uddannelses- og Forskningsstyrelsen’ her på hjemmesiden finder du et link til kurset samt spørgsmål og svar om kurset.

På siden finder du også en guide til, hvordan du kommer i gang. Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål her på hjemmesiden, kan du kontakte Uddannelses- og Forskningsstyrelsen på mail UFS-VUIM-UK@ufm.dk.

Når du har gennemført kurset, kan du uploade gennemførelsesbeviset på din profil. Du finder vejledningen til hvordan under samme menupunkt her på hjemmesiden.